<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1025801690863448&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Jokainen sinkku on erilainen – Löydätkö itsesi näistä sinkkutyypeistä?

POP Vakuuttaja | 17. elokuuta 2021

Elämäntilanteita ja -tyylejä on yhtä monta kuin sinkkuja. Mutta siinä missä yksi sinkku täyttää kalenterinsa menoilla ja keskittyy uraansa, toinen tasapainoilee vuoroviikkovanhemmuuden kanssa, nauttii kolmas puolestaan vakiintuneesta elämäntavastaan yksin. Läheskään kaikki sinkut eivät myöskään etsi elämänkumppania, vaan ovat tyytyväisiä elämäänsä juuri tällaisenaan.

Tunnistatko itsesi näistä sinkkutyypeistä?

Tapaus citysinkku

Sinkkuelämää-sarjasta tutut sinkkunaiset ja -miehet. Usein nuori, kaunis ja menestynyt. Ura ja ystävät ovat elämän keskiössä. Vuoteen mahtuu niin lasketteluloma Alpeilla, kaupunkiloma Madridissa kuin joogaretriitti Balilla.

Ruoat tilataan Woltilla. Machalatte, vihersmoothie ja vegeruoka ovat tämän sinkun hyvinvoinnin perusta. Myös aamutreenit crossfit-salilla, juoksulenkit ja meditaatiohetket pitävät kehon ja mielen virkeinä.

Citysinkun Tinder-profiilissa kuvat hipovat täydellisyyttä ja profiilista käy ilmi itsenäisyys ja seikkailunhalu. Kalenteri täyttyy työn ja sportin lisäksi ystävistä, kulttuurimenoista ja satunnaisista deiteistä.

50/50 vanhemmat eli sinkkuuntuneet isät ja äidit

Tämän sinkkutyypin aika jakaantuu kahden erilaisen maailman välille - joka toinen viikko eletään hektistä lapsiperhearkea menoineen ja joka toinen viikko on yllin kyllin aikaa omille intohimoilleen.

Tässä kuviossa edelleen eniten keskusteluja käydään ex-kumppanin kanssa, niin lapsen tai lapsien varustehankinnoista, koulun loma-ajoista kuin harrastuksiin vienneistä ja tuonneista.

Tinderissä näille tyypeille on heti matchin jälkein tärkeintä matchatut lapsiviikot. Muuten ei paljon kannata keskustelua viritellä moi:n sanomista pidemmälle, sillä arkien eri rytmisyys ei käytännössä mahdollista lähempää tutustumista.

Voikin todeta, että tämä tyyppi saa parhaat palat molemmista maailmoista. Intensiivistä perheaikaa 50 % ajastaan ja 50 % sitä monen ydinperhearkea elävän kaipaamaa omaa rauhaa, aikaa ystäville ja harrastuksille sekä kenties uuden kumppanin tapaamiselle.

Maajussit, vanhatpiiat ja -poijjaat

Ihan rauhassa saa tänä päivänä jokkainen sinkkuilla maaseudulla. Toista se oli 1930-luvun lopulla, kun pula-ajan jälkeen ihmisiä kannustettiin naimisiin määräämällä erillinen vero kaikille naimattomille henkilöille.  Enää ei vanhoja piikoja ja poikia veroteta sinkkuudestaan.

Ennen vanhaan maalaistalon tyttäret naivat maanviljelijän naapurista. Nyt puolisoa etsitään Tinderistä, tv-ohjelmista ja serkkujen kavereista - joskus jopa serkuista.

Elämä maalla on usein sukupolvelta toiselle siirtyvä elämäntapa. Myös moni downshiftaaja muuttaa kaupungista maalle ja leppoistaa samalla elämänrytmiään.

Ja mikäs sen ihanampaa onkaan kuin mustavalkoelokuvista tuttu maalaisromantiikka, jossa mielitiettyä lämmitellään navetan nurkalla heinänkorsi suunpielessä.

Tapaus seniorisinkku

Seniorisinkun elämä on vakiintunut uomiinsa. Arki on  tasapainoista. Tarvetta hötkyilylle ei ole. Aikaa vietetään aikuisseurassa ja lastenlasten kanssa. Yksin oleminen tuntuu hyvältä ja asumiskumppania ei juuri kaivata.

Päivät kuluvat bingoamassa ja erilaisten harrastekerhojen kokoontumisissa. Päiväkahvit hörpitään joko torilla tai oman keittiöpöydän ääressä leivosten ja naapurin Irman kera.

Vaihtelua arkeen tuo treffi-illat vakiintuneen kumppanin kanssa kulttuurin parissa tai klassikkoravintolassa. Kuitenkin niin, että puoli yhdeksän uutisilla ollaan takaisin kotisohvalla.

Mulle kanssa (eli wannabe) -sinkku

Tämä sinkkutyyppi käyttäytyy kuin ehta esikuvansa, mutta ei oikeasti ole sitä miltä näyttää, eikä näy virallisissa tilastoissa. Eksistentiaalisessa avio- tai parisuhdekriisissä sekä kaveriensa Tinder-tarinoissa marinoitunut ukkomies tai akkanainen etsii moraalin pettäessä jännitystä elämäänsä ja haluaa saada kaiken – sekä parisuhteen turvallisuuden ja vakauden että sinkkuelämän vapauden ja jännityksen. Hän siis yrittää nyppiä rusinat sinkkumaailman pullasta, mutta toisinaan tukehtuu haukkaamaansa.

Tämän sinkkutyypin tunnistaa tavasta kävellä vasen käsi taskussa ja aktiivisesta vieraisiin pöytiin suuntautuvasta tiedustelutoiminnasta. Miespuoleisella mulle kanssa -tyypillä on lähes varmasti kolme-neljä (ylintä) nappia auki sekavärisessä kauluspaidassa, naisilla leopardikuosi kuuluu tyypillisesti soidinasustukseen.

Niinpä. POP Vakuutus tarjoaa kotivakuutuksen kaikille yhden ja kahden hengen talouksille edullisemmin. Faktaa on se, että mitä enemmän taloudessa on asukkaita, sitä enemmän sattuu ja tapahtuu. Siksi yhden ja kahden hengen taloudet saavat meiltä jatkossa kotivakuutuksen edullisemmin. Yksin asuvat saavat kotivakuutuksen jopa 20 % edullisemmin.

Kotivakuutus sinkuille nyt edullisemmin

Laske hinta.
Kotivakuutus sinkuille -20 % edullisemmin. POP Vakuutukselta.

Kategoriat     Koti


Palautetta tästä kirjoituksesta?