<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1025801690863448&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sinkkuelämää 2020-luvulla: Ei pelkkää samppanjaa ja vaahtokarkkia

POP Vakuuttaja | 24. syyskuuta 2021

Selvitimme, millaista on sinkun elämä Suomessa vuonna 2021. Elämän glamour löytyy itsenäisyydestä ja vapaudesta. Kolikon kääntöpuolena kuitenkin raha-asiat aiheuttavat murheita ja moni kokee yksinäisyyttä. Joten kurkistetaanpa rohkeasti yksinelävien maailmaan – mitä se on parhaimmillaan ja pahimmillaan.

”Saa syödä mitä haluaa ja karata tanssimaan silloin kun siltä tuntuu”

Totta maar. Se on just näin. Yksin kun elämäänsä elelee, ei tarvitse muiden mielipiteitä huomioida. Kaikenikäiset sinkkutaloudet arvostavat eniten vapauttaan päättää omista asioistaan ja ajankäytöstään. Kukaan ei ole nalkuttamassa korvan juuressa, että lähdepä kauppaan tai siivoapa jälkesi. Kylpyhuoneen kaapit eivät tursua kosmetiikkapurnukoita, eikä komerot täyty ties mistä vempeleistä.

Erityisesti naisväki arvostaa, että saa syödä haluamiaan ruokia ja sisustaa mielensä mukaan. Ja kun ei tarvitse huomioida muita ihmisiä suunnitelmissaan, voi elää enemmän hetkessä ja tehdä asioita ex tempore.

Näin muun muassa kyselyymme vastaajat kuvasivat sinkkuelämän hyviä puolia:

”Voi lähteä vaikkapa kylille, eikä kukaan kitise tai jopa estä lähtöäsi.”
”Oma tupa, oma lupa, siinä yksinkertaisuudessaan.”
”Ei riitelyä. Ei ruokahävikkiä.”
"Vapaus aikataulujen ja tekemisen suhteen, kotona voi olla miten haluaa."

”Käyhän se kukkaron päälle ja kiva se olisi välillä vähän peittoa heilutella”

Kaiken tämän hehkutuksen jälkeen katsotaanpa pintaa syvemmälle. Sillä, vaikka vapaus ja itsenäisyys niin ihanaa onkin, löytyy kolikon toiselta puolelta yksinäisyyttä ja murheita taloudellisesta pärjäämisestä. Yksin asuminen käy kukkarolle ja siihen liittyy enemmän epävarmuutta.

Yksinäisyys onkin heti talouden jälkeen sinkkuelämän suurin haaste ja murhe. Kumppani olis kiva, niin jakamaan ruokahetket kuin kainalon lämmikkeeksi. Moni toivoo enemmän puhetta ja pussaamista elämäänsä.

Toisi se kumppani myös helpotusta arjen pieniin ja isompiin pulmiin. Toisinaan jeesiä tarvittaisiin kodin pienremontteihin tai auton polttimoiden vaihtoon. Mutta yhtä lailla seuraa kaivataan lenkkipolulle, matkoille ja tapahtumiin - sekä sänkyä jakamaan. Olisi myös kivempi kokata kahdelle yhden sijaan.

Kommentteja huonoista puolista:

”Yksinäisyys, läheisyydenkaipuu, vähemmän huumoria ja ikimuistoisia hetkiä. joita muistella myöhemmin, ruuanlaitto on tylsää vain itselleen, ei ole patistajaa hoitamaan asioita ajallaan.”
"Yksinäisyys, seksittömyys, jos sairastuu tai on tilapäisiä rahavaikeuksia niin kukaan ei ole jeesaamassa, syö enemmän eineksiä koska on turhaa kokata vaivalla yhdelle."
”Joutuu maksamaa itse kaiken.”
”Rakkauden, hellyyden ja läheisyyden puute.”

Niinpä. POP Vakuutus tarjoaa kotivakuutuksen kaikille yhden ja kahden hengen talouksille edullisemmin. Faktaa on se, että mitä enemmän taloudessa on asukkaita, sitä enemmän sattuu ja tapahtuu. Siksi yhden ja kahden hengen taloudet saavat meiltä jatkossa kotivakuutuksen edullisemmin. Yksin asuvat saavat kotivakuutuksen jopa 20 % edullisemmin.

Taustaa: Suomen Vahinkovakuutus Oy:n Taloustutkimus Oy:llä teettämässä sinkkututkimuksessa tarkasteltiin 18-79 –vuotiaita, yhden hengen taloudessa asuvia suomalaisia valtakunnallisesti. Tutkimuksen kokonaisotanta oli n=862, (virhemarginaali on noin noin ±3 prosenttiyksikköä 95 prosentin luottamustasolla). Tutkimus toteutettiin internet-paneelissa kesäkuussa 2020.

Tutkimusta koskeva tiedotteemme.

 

Kotivakuutus sinkuille nyt edullisemmin.

Tutustu.
Kotivakuutus sinkuille -20 % edullisemmin. POP Vakuutukselta.

Kategoriat     Koti  |  Elämän tarkoitus


Palautetta tästä kirjoituksesta?