<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1025801690863448&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kämppisten sota ja kimppakämpän paluu – näin hoidat vakuutukset

POP Vakuuttaja | 5. syyskuuta 2019

Kimppakämppä tekee paluuta vahvempana kuin koskaan. Näiden vinkkien ansiosta eeppinen kämppisten sota ei ainakaan johdu tuhotusta lattiasta.

Galaksin voimat ovat muutoksessa. Tämä ei ole fakta, vaan hyvin perusteltu uskomus. Asuminen on yhä kalliimpaa, ja ilmastonmuutos velvoittaa miettimään asumisen ekologisuutta. Yhdenhengen ritarikuntia on entistä enemmän, mutta vahvimmatkin ritarit kaipaavat liittolaisia.

Silmämme ovat auki erilaisille, kiinnostaville asumisratkaisuille. Kuten kimppakämpälle. Jos sinäkin suunnittelet yhteistä tulevaisuutta kämppiksen kera, ota matkaan myös vinkit kotivakuutuksen hankintaan.

1. Jokaisella on oltava oma kotivakuutus.


Kun hankitte kotivakuutusta kimppakämppään, hankitte jokainen oman. Kaverin vakuutus ei nimittäin korvaa sinun irtaimistoasi.

Vaikka olisit konmarittanut koko omaisuutesi, omistat silti luultavasti älypuhelimen ja läppärin. Eihän tässä ulkoavaruudessa sentään eletä. Laaja kotivakuutus suojaa myös kalliit mobiililaitteet. Lisäksi kotona voi sattua vahinkoja kiinteille sisusteille, ja tällöin ainakin tarvitset kotivakuutusta.

Sisaruksista sen sijaan on (kerrankin) hyötyä. Jos jaat kämpän sisaruksesi kanssa, riittää teille yksi kotivakuutus.  

2. Kotivakuutuksen sisältö on tunnettava.

Etenkin kimppakämpässä on tärkeää ymmärtää, mitä turvia kotivakuutus sisältää ja millaisin ehdoin vahinkoja korvataan. Kämppiksen kanssa on myös syytä tarkastaa, onko kotivakuutustenne sisällöissä eroja.

Jos rikot kämppiksen läppärin vahingossa, korvataan se ensisijaisesti kämppiksen kotivakuutuksesta. Siksi on tärkeää, että vakuutus sisältää rikkoutumisturvan.

Kotivakuutuksen sisältö ei ole niin mystistä, miltä se aluksi kuulostaa. Sisällöt löytyvät esimerkiksi tuoteoppaista, vakuutusehdoista ja vakuutusasiakirjasta. Myös POP Vakuutuksen nettisivulla on selkeät taulukot eri kotivakuutuspakettien turvista.

3. Kotivakuutuksen laskeminen ei ole vaikeaa.


Näin se tehdään: Jakakaa kimppakämpän asunnon kokonaispinta-ala asunnossa elävien lukumäärällä. Jokainen ottaa oman vakuutuksensa näiden jaettujen neliöiden mukaan.

Esimerkiksi, jos asunnon koko on 150 neliömetriä ja asunto jaetaan 3 henkilön kesken, vakuutettava osuus yhdelle henkilölle on 50 neliömetriä. Ei se niin vaikeaa ole nyt, kun sen osaat.

Jos puolestaan sinä olet päävuokralainen ja olet alivuokrannut huoneen kaverillesi, otatte kotivakuutuksen alivuokrasopimuksessa sovittujen asumisneliöiden mukaisesti.

Onnea matkaan. Olkoon kotivakuutus kanssanne.

Ja jos sinulla ei vielä kotivakuutusta ole,
saat sen meiltä.

Ota kotivakuutus
blogi_kotivakuutus_icon_small-1

Kategoriat     Koti


Palautetta tästä kirjoituksesta?