<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1025801690863448&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Uusi vuosi, uusi autovakuutus?

POP Vakuuttaja | 3. tammikuuta 2022

Vuosi on vaihtunut lupausten täyttämänä ja parempiin aikoihin vahvasti uskoen. Myös vakuutusmarkkinoilla vuoden vaihtuminen on vilkasta aikaa. Jos lupauslistallasi oli kuntosalijäsenyyden ja vihreämpien elintapojen lisäksi rahan säästäminen, niin tsekkaapa ovatko vakuutuksesi ajan tasalla ja vastaavatko ne tarpeitasi. Kerromme vielä miksi.

1. Tarpeet

Kuten sähkösopimus tai vaikka kuntosalijäsenyys, myös autovakuutus kannattaa säännöllisesti kilpailuttaa. Vakuutusten hintoihin ja sisältöihin voi tulla muutoksia, samoin vakuutustarpeisiisi. Jos esimerkiksi etätöiden vuoksi et aja autolla niin paljon kuin ennen, on hyvä hetki tarkistaa autosi vakuutus. Vähemmän ajavat voivat säästää jopa 25 % autovakuutuksen hinnasta.

Myös muiden vakuutusten osalta kannattaa muistaa, että tarpeiden muuttuessa kannattaa arvioida eri turvien tarpeellisuutta ja kattavuutta. Jos esimerkiksi perheesi kasvaa, tulotasosi muuttuu, muutat uuteen asuntoon tai ostat uuden auton, hetki on otollinen pysähtyä pohtimaan omaan elämään liittyviä riskejä.

2. Lompakko kiittää

Kun kilpailutat autovakuutuksesi säännöllisesti ja päivität vakuutuksesi ajan tasalle, saatat samalla säästää rahaa. Vaikka elämässäsi ei olisi hiljattain tapahtunut mitään mullistavaa muutosta, on välillä hyvä tarkistaa, mistä oikeastaan maksat ja voisitko saada vastaavan vakuutuksen edullisemmin.

Tämä pätee toki kaikkiin muihinkin voimassa oleviin vakuutuksiin. Ja vaikka hinta on usein se mitä vertaillaan, niin kannattaa tutustua myös vakuutusehtojen sisältöön. Niissä on eroja ja lopulliset kustannukset kuitenkin tulevat ilmi vain sitä kautta, mitä korvataan ja mitä ei.

3. Vaivattomuus

Vakuutusten kilpailuttaminen on tänä päivänä todella helppoa. Muutama klikkaus ja laskelmat ehtoineen ovat omassa sähköpostissa luettavissa ja vertailtavissa.

Muistilista autovakuutuksen kilpailuttamiseen verkossa:

1. Lähes kaikilla vakuutusyhtiöillä on verkkosivuillaan vakuutuslaskuri, jolla voit helposti laskea vakuutusmaksujesi suuruuden sekä vertailla hintoja.

2. Älä tuijota vain hintaa tai lähtö- ja maksimibonuksia. Hinnalla on merkitystä, mutta halvin vakuutus voi osoittautua pettymykseksi vahingon sattuessa. Tutustu siis myös vakuutusten sisältöön eli esimerkiksi siihen, mitä vahinkoja vakuutuksesi korvaa.

3. Mieti etukäteen, mitä turvia ajoneuvollesi kannattaisi ottaa. Mitkä riskit ovat todennäköisimpiä juuri sinun ja ajoneuvosi kohdalla?

4. Kuinka paljon ajat vuodessa? Jos ajat paljon tai esimerkiksi mökkeilet, tuulilasiturva ja eläintörmäysturva voivat olla autollesi tärkeitä turvia.

5. Jos ajat vähemmän ja sinulle kertyy vuodessa alle 20 000 ajokilometriä, voisi kilometripohjainen autovakuutus olla sopiva sinulle. Tämä on edullisempi vaihtoehto myös monille, joilla on kakkosauto.

6. Minkä ikäinen autosi on? Jos autosi on uusi, tarvitsee se todennäköisesti kattavamman turvan kuin iäkkäämpi auto.

Kilpailutettuasi autovakuutuksen voisi olla hyvä hetki tarkistaa myös muiden vakuutusten tila. Yli- tai alivakuuttaminen kun ei missään nimessä ole kannattavaa.

Uusi vuosi, uusi autovakuutus?

Laske oma säästösi.
blogi_autovakuutus_icon_small

Kategoriat     Auto


Palautetta tästä kirjoituksesta?