<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1025801690863448&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Perjantai 13. päivä – vakuutusyhtiö paljastaa, pitääkö olla huolissaan

POP Vakuuttaja | 13. maaliskuuta 2020

Yleisen taikauskoisen käsityksen mukaan perjantai 13. päivää on jo pitkään pidetty epäonnen päivänä. Ja tänään se jälleen on. Tulisiko olla huolissaan ja linnoittautua omaan kotiinsa? 

Perjantai 13. voi näyttäytyä esimerkiksi seuraavilla tavoilla: 

1. Torkutat aamulla liian kauan ja tulee kauhea kiire.
Lisäksi hiusharja on hukassa ja jokaisessa sukkaparissa on reikiä juuri tänään.

2. Kiidät bussipysäkille.
Mutta juokset ainoastaan nähdäksesi bussin perävalot.

3. Töissä kahvikone on jälleen pesemättä.
Näinhän ei ole käynyt koskaan aiemmin.

Pientä epäonnea on siis ilmassa, ainakin jos niin haluaa ajatella. Pahimmillaan päivästä voi lietsoa itseään toteuttavan uskomuksen, eli oikein kutsua epäonnea kohdalleen. Mutta onko perjantai 13. päivä myös tilastollisesti epäonnisempi kuin muut päivät?

Tarkistimme POP Vakuutuksen vahinkotilastoista, tapahtuuko perjantaisin 13. päivä tavallista enemmän epäonnen kantamoisia. Vastaus on: 

Kyllä ja ei.  

Vahinkotilastojemme mukaan perjantaina 13. päivä tapahtuu hieman enemmän onnettomuuksia kuin keskimääräisesti viikonpäivinä. Tämä ei kuitenkaan johdu siitä, että on perjantai 13. päivä vaan siitä, että on perusperjantai.

Kaikista vahingoista perjantaisin sattuu yhteensä 15,8 prosenttia, kun keskimäärin viikonpäivien vahinkoprosentti on 14,3. Perjantai on siis hieman onnettomuusalttiimpi päivä kuin vaikkapa tiistai. Sillä puolestaan, onko kyseessä perjantai 13. vai 20. päivä, ei vahinkotilastojen perusteella ole eroavaisuutta.

Yksi päivä peittoaa kuitenkin jopa perjantait vahinkotilastoissa. Jos jostakin kannattaa kantaa huolta, niin viikonlopun jälkeen koittavasta maanantaista. Vahinkotilastojemme mukaan silloin kun sattuu viikonpäivistä kaikkein eniten vahinkoja - siis jopa enemmän kuin perjantaina 13. päivä.

Tämä blogiteksti on muokattu 13.9.2019 julkaisemastamme tekstistä. Silloinkin oli nimittäin perjantai 13. mutta selvisimme hienosti.

Epäonnea emme voi estää, mutta vakuutukset voimme laittaa kuntoon.

Täältä!
pe13pva

Kategoriat     Elämän tarkoitus


Palaute