<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1025801690863448&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Näin selviydyt joulunpyhistä

POP Vakuuttaja | 9. joulukuuta 2021

Joulu tulla jolkottaa, oli koronapandemiaa tai ei. Kulunut vuosi on kieltämättä haastanut meistä jokaisen löytämään uusia ilon aiheita loputtomiin jatkuvasta kotoilusta. Kun piirit pienenee, niin pidot paranee? Joulu ei tee tässä asiassa poikkeusta, siksi koostimme vinkit, miten saat joulunajasta kaiken irti.

1. Jouluttelua koko kuun edestä

Tänä vuonna joulun valmisteluun on kenties enemmän aikaa kuin aiempina vuosina. Kalenterit on tyhjentyneet harrastuksista ja menoista. Samaan aikaan kotoilu on suositeltavampaa kuin koskaan. Joulun valmisteluakaan ei siis kannata jättää viime tinkaan. Mitäpä jos kaivaisit koristeet esiin hyvissä ajoin ja jouluttelisit tänä vuonna oikein kunnolla?

Joulupyhien sijaan, ota ilo irti koko joulukuusta. Keittele glögit vaikka päivittäin, paista pipareita aina tilaisuuden tullen ja pue hauska joulupaita päälle. Vuoraa koti kausivaloilla ja herätä kateutta naapurustossa. Tunnelmoi kynttilän valossa, mutta kanna kuusi sisään vasta juuri aaton alla, jos et halua käyttää puolta kuukaudesta varisevien havunneulasten siivoamiseen (nimerkillä kokemusta on).

2. Perinteiset lautapelit ja tietovisat Teamsissa tai Zoomissa


Kun arjen kiireet hellittävät isommilla ja pienemmillä, on pyhinä aikaa pelailla perinteisiä lautapelejä. Peliklassikoiksi muodostuneet Kimblet, Monopolyt, Afrikan tähdet ja Trivial Pursuitit löytyvät monen suomalaiskodin kaapeista jo valmiiksi.

Koronavuotena ystäväporukat löysivät etänä pelattavat pelit. Teamsilla, Zoomilla ja Houseparty-sovelluksella pelattavat tietovisat toimivat hyvin etäillanvieton piristeenä tai vaikka pikkujouluohjelmana työporukalla.

3. Joululeffat ja Netflix-maraton


Miksi katsoa joululeffoja ja -sarjoja vain joulupyhinä, kun niitä voi katsoa koko kuukauden. Siispä ota hyvä asento kotisohvalla ja katso kaikki joululeffat ja ohjelmat mitä toistopalveluista löytyy. Ajan kanssa.

Jos jouluttelu alkaa tulla korvista ulos (kuten usein jossain vaiheessa käy), niin vaihda genreä. Tai siirry kirjojen pariin.

4. Urheilua joulumässäilyn vastapainoksi


Penkkiurheilua tai hikitreeniä. Kummin tahansa mielenrauha on taattu. Se jeesaa myös henkiseen tuskaan, mitä ylenpalttinen mässäily saattaa aiheuttaa. Kovasti liikkuvan (miksei muidenkin) kannattaa harkita tapaturmavakuutusta, sillä niin kaatumiset kuin nilkan nyrjähtämiset ovat joulunajan peruskauraa vahinkotilastojen valossa.

Tapaturmavakuutus ei estä vahinkoja, mutta voi tuoda mielenrauhaa ja ainakin auttaa nopeasti hoitoon silloin, kun käy huono munkki. Myös joulun pyhinä.

5. Ja jos kuitenkin reissuhammasta kutkuttaa..


Vaikka reissuja ei juuri nyt suositella tehtävän, niin saattaa mökin vuokraaminen tai toisella paikkakunnalla sukulointi tulla kyseeseen. Ja kun lunta ei vielä olla läheskään koko maahan saatu, niin voi sekin houkutella siirtymään pohjoisemmaksi.

Silloin on hyvä muistaa varautua reissuun joulumielen lisäksi jatkuvalla matkavakuutuksella. Jos siis teet päiväretken tai pidemmän reissun yli 50 km päähän kodistasi, tuo jatkuva matkavakuutus tarvitun turvan yllättävien tilanteiden varalle Suomessakin.

 

Tapaturmavakuutus yllätysten varalle.

Tutustu
tapaturmavakuutus

Kategoriat     Matka  |  Tapaturma  |  Joulu


Palautetta tästä kirjoituksesta?