<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1025801690863448&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vakuutusyhtiö paljastaa, mitkä vakuutukset kannattaa oikeasti ottaa?

POP Vakuuttaja | 1. marraskuuta 2019

Paljastamme yhden suurimmista salaisuuksista: et ehkä tarvitse kaikkia vakuutuksia. Mutta mistä pirusta sitä sitten tietää, mitkä vakuutukset oikeasti kannattaa ottaa? Kätilöimme sinut lähemmäs tietoa näillä kysymyksillä.

1. Millainen on elämäntilanteesi ja -tyylisi?

Fakta on se, että parhaiten vältät turhat vakuutukset kartoittamalla elämäntilanteesi: perheesi, omaisuutesi ja elämäntyylisi. Iso kuva kertoo nopeasti, mitä vakuutuksia kannattaa ottaa ja mikä on silkkaa vakuutuspropagandaa.

Esimerkki 1: Jos perheeseen kuuluu liukassormisia lapsia, voi laajasta kotivakuutuksesta irtaimistoturvineen olla enemmän hyötyä kuin varovasti mobiililaitteita käsittelevän sinkun taloudessa.

Esimerkki 2: Jos reissaat paljon, on jatkuva matkavakuutus usein edullisin vaihtoehto, kun taas kerran vuodessa matkustavalle kotikissalle riittää määräaikainen matkavakuutus.

Esimerkki 3: Omaksi ilokseen urheilevan kannattaa harkita tapaturmavakuutusta, sillä liikkujalla voi olla edessä paitsi monia terveitä vuosia, myös ikävästi nyrjähtäneitä nilkkoja. 

2. Onko vakuutuksia pakko hankkia?

Sanonta kuuluu, että pakko ei ole kuin kuolla ja hankkia liikennevakuutus, ja sehän pitää paikkansa.

Nimittäin kaikki muut vahinkovakuutukset ovat vapaaehtoisia. Lain mukaan niitä ei siis ole pakko ottaa, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö niitä olisi järkevää ottaa. 

Liikennevakuutus sen sijaan on lakisääteinen ja hankittava aina ja iänkaikkisesti, jos omistat liikenteessä käytettävän moottoriajoneuvon. Piste.

3. Tarvitsetko vapaaehtoisia vakuutuksia?

Vastaamme puolestasi: kyllä mahdollisesti. 

Vapaaehtoisiin vakuutuksiin kuuluvat esimerkiksi kotivakuutus, ajoneuvon kaskovakuutus, tapaturma- ja matkavakuutus. Niiden ottaminen tai ottamatta jättäminen riippuu pitkälti siitä, miten arvokas omaisuutesi on, kuinka selviäisit taloudellisesta kriisistä ja kuinka paljon riskiä voit ja on järkevää ottaa. Joskus myös vapaaehtoinen vakuutus voi olla niin sanottu pakko-ostos, jos esimerkiksi vuokranantaja pitää kotivakuutusta vuokrasuhteen ehtona.

Esimerkki 1: Jos aiheutat kolarin ja autosi päätyy romuttamolle, selviäisitkö taloudellisesta menetyksestä omin nokkinesi? Jos vastauksesi on "en", kannattaa autolle ottaa kaskovakuutus kolariturvalla. 

Esimerkki 2: Lapsi tiputtaa kalliin ja tuliterän läppärin keittiön laattalattialle ja se hajoaa. Onko sinulle varaa ostaa uusi? Jos vastauksesi on "ei", kannattaa harkita kotivakuutusta rikkoutumisturvalla. 

Esimerkki 3: Kaadut liukkaalla kelillä ja murrat kätesi. Minne ja kuinka nopeasti haluat hoitoon? Entä jos kaatuja onkin lapsesi? Tapaturmavakuutus ei estä vahinkoja, mutta voi tuoda mielenrauhaa ja ainakin auttaa nopeasti hoitoon silloin, kun käy huono munkki. 

4. Mitä haluat tapahtuvan silloin, kun vahinko käy?  

Oletko sinäkin niitä, jotka hankkivat suppeimman vakuutuspaketin, koska se on edullisin etkä jaksa perehtyä vakuutuksen sisältämiin turviin? Ei ehkä kannata. Silloin vakuutuksesi ei välttämättä korvaa sitä, mitä vahinkohetkellä toivoisit. Vakuutusten sisältämät turvat löytyvät sitä paitsi helposti netistä esimerkiksi POP Vakuutuksen sivuilta, eikä niihin perehtymisessä kauaa nokka tuhise. 

Suppeamman vakuutuspaketin hankkiminen voi toki tuoda säästöä nyt, mutta vahingon sattuessa laaja kotivakuutus tai auton kasko tulee usein huomattavasti edullisemmaksi.

Jos siis konmaritat vakuutustesi turvatasoa, tee se tarkkaan harkiten!

5. Olisiko parempi kääntyä asiantuntijan puoleen?

Oikean vakuutusturvan määrittäminen on järkevää, sillä voit säästää selvää rahaa samalla, kun turvaat elämäsi kulmakivet. Kannattaakin aika ajoin keskustella vakuutuksistasi asiantuntijan kanssa, jotta maksat vain siitä, mitä oikeasti tarvitset.

(Jos puhuminen ei ole sun juttu, voit hoitaa homman myös ilman ihmiskontakteja. Kipitä silloin suorinta tietä kilpailuttamaan vakuutuksesi.) 


Kategoriat     Elämän tarkoitus


Palautetta tästä kirjoituksesta?